Flegme-n gatlej

Flegme-n gatlej

Asta e dedicata special molitiei romane, curcanilor de bucale, capetelor de creta si ghisheistelor (femeia de la ghisheu) de la molitie, precum of cors si organizarea facuta cu ciucureii de cacat de pe curu organelor de ordine si disciplina publica.

Asta seara plec mai devreme de la munca fericit ca ajung si depun actele la militie si scap de calvaru asta al actelor si al birocratiei tipic romanesti, de la ghiseu la ghiseu pana ajungi in pula si incepi sa injuri. Eu unu ma pot declara nemultimit (sa mor de nu-s nemultumit) de cum se desfashureaza treburili la polutzia romana din romania , bucuresti, iancului, pantelimon. Jur ca am ajuns la 6 fara un sfer si ghisheul era cu tabla pusa. “Domne nu mai se pot depune acte… a plecat colega! Maine!” …

E nu faptura jingasa poti s-o suctzionezi fara sa o umectezi? Maine stiu si eu ca mai este o zi dar majoritatea dintre astia de aici… ei bine mai au joburi si nu au vreme sa plimbe ursu.

Ajung acasa, iau mobilu, sun pe shefu si ii explic ca situatia e umeda… si ca trebuie sa ma duc sa… si anume la 9 dimineata si ca.. e musai. Ajung la 9 fara 5. 7 Persoane inaintea mea. Ma bucur si astept sa deschida ferfelitza ghisheu. Nu s-a intamplat nene. In schimb am vazut cat de greu merge.

Dupa 1 ora si cateva minute pe care le-am pierdut si nu am cum sa le mai recuperez aflu de la madam ca eu… nu mai sunt arondat la ei… si ca trebuie sa ma duc in pantelimon. Pai cum pula mea “scuzati expresia” se intampla ca noi cetatenii aflam ultimii?

Eu: De cand?
Ea: “de ceva vreme”.
– mersi frumos –
Ea: A… si domnu’ pai va mai trebuie niste acte”
Eu: pai da colega a zis ca astea sunt de ajuns, copie si original”. MUUUUCLES.

Acum trebuie sa iau si nush ce cacat de certificat sa-l xeroxez.. sa-l duc la organ. Pana vineri poate o rezolv. In rest… Ei bine in rest sa va zic de telefoanele pe care le-am dat la Sectiunea 9 din politzie? Le-am dat cu folos sau nu? Eu zic ca le-am dat fara folos pentru ca nu am zis doua vorbe si mi-a inchis telefonu in nas. BTW de cand pula mea raspunzi tu cotoroantza de 50 de ani cu “dea” in sictir la telefonul unei institutii publice? Sa te pisi la noapte-n somn pe tine! La revedere… GOOGLE e tatal lor. Desigur datele erau outdated de fiecare data “Numar ne-alocat”… adica? Adica s-a schimbat numaru’ di telefon maica. Pai la informatii de ce nu ai sunat? De prost ca suna ocupat!

Nice? Very!

Muie si na pula: ROMTELECOM, POLITIE, CFR ,RATB si Metrorex (care acu are mai putine porti cu cititor de cartela ca se face biletu unic metrorex ratb.

LEGENDA:

molitie – politie sub acoperirea militiei
curcani de bucale – militian de bucuresti
capat de creta – agent de circulatie nervos
ghisheiste – femeie acra care sta tot timpul cu tartitza pe scaun
calvar – destinul romanului
polutzia – politie cu “sperma” de vise erotice

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.