WORK! I love my job?

work-i-love-my-job.jpg

Joi la munca. A 4-a zi de preaviz. Pun pariu ca nu o sa fie cea mai plictisitoare dar prin prisma unei dureri de cap care m-a bantuit de cand am dat drumu la un server (si de atunci imi vajaie in cap 12 ventilatoare care il tin rece, 12 hard disk-uri SCSI la 10mii rot./min) pot sa zic ca ma vad singurul din birou cu un baros in mana calare pe masina asta groaznica.

Au inceput colegii sa ma intrebe diverse… ca daca plec la mai multi bani.. ca daca mai angajeaza… ca ce a zis directorul general… ca ce a zis ala… ca daca mi-au oferit mai mult sa raman… ca… Unii imi ziceau parca in ciuda ca acolo nu o sa mai am masa de ping pong in firma… si ca nu o sa mai am job la care sa se permita sa intarzii si ca nu o sa mai fie lejer si ca nu o sa mai… dar ce nu stiu ei ca nu o sa putem sa ne punem palma-n-cur zilnic ca am job mai slab platit dar pot intarzia. Cred ca vine un moment in care trebuie sa iei fraiele in mana si sa iti croiesti o viata. Eu am facut asta de cand mi-am dat demisia din Mix FM si am plecat la Realitatea loc unde aveam mai multe responsabilitati si eram tras la raspundere pentru greseli.

Inca odata am tras de volan cand am luat decizia sa plec la locul actual de munca, unde ma asteptau parca special pe mine sa le invat si sa le destelenesc probleme vechi ale firmei de 6 ani. Claie de fire in camera serverelor pe care trebuie sa le etichetez, servere si statii si alte echipamente pe care trebuie sa le inventariez si etichetez, operatiuni cu routere cisco pe care trebuie sa le invat, centrale telefonice Science Fiction pe care putini le stapanesc, servere IBM la care pana si surubul trebuia sa fie compatibil… diverse proceduri care a trebuit sa le invat singur ca de altfel si toate celelalte chestii pe care le-am facut aici…

In momentul actual ma declar stapan pe situatie. M-i s-a oferit iarasi ocazia sa muncesc undeva unde pot face o cariera. Am acceptat provocarea si acum sunt curios ce ma asteapta. Va fi tot ceea ce am urat eu? Birocratie? Nervi si Stress? Sau va fi un loc de munca in care profesionalismul este resplatit iar conducerea nu se balbaie cand ia o decizie? Banuiesc ca va fi un loc in care profesionalismul este rasplatit si asta imi pune un zambet pe fata dar imi pastrez urma de scepticism pentru ca peste tot pe unde am lucrat am fost mintit cu nerusinare de conducere:

la mixfm nu erau bani pentru IT. Cred ca s-a luat it-ul “as granted” de parca este un privilegiu sa lucrezi in radio si poti sa o faci aproape mokka cand cei din jur, pana si cel mai mic reporter si cel mai mic editor au mai mult ca tine si ei nu fac decat sa vorveasca sau sa scrie.
Cand nu merge serverul sau nush ce calculator imediat il scuipi pe ala de la IT care sta degeaba toata ziua, ala care o freaca si rade de tine cand ii spui ca nu mai merge Exploreru. IT-ul rade pentru ca el poate si stie ca tu stai pe situri porno. It-ul te injura la randul lui cand ii ceri o tastatura noua pentru ca aia pe care o ai este MURDARA (asta m-i s-a intamplat recent), te injura cand iti virusezi statia si gasesti scuze imbecile ca s-a deschis singur atashamentu de la mail…

la realitatea erau bani pentru it dar… cand a venit momentul sa plateasca taxele catre stat la drepturile de autor au uitat sa imi spuna ca trebuie sa platesc din NET-ul calculat, banii care trebuiau sa imi revina mie in buzunar… dar eu ca it ce produceam pentru drepturi de autor? Glume la bar? Misto-uri la o tigara? “Nu vezi ba prostule ca-s doua?”

la preinet.. foarte multe lucruri de invatat si de facut… foarte multe discutii. Aici erai platit dupa vechime. Stateai 3 ani.. era bine. Aveai un coleg cu care imparteai sarcinile.. PERFECT. Cand pleca colegu si iti picau tie in spinare… erai platit la fel pentru workload dublu. Sanatate. Daca va place sa lasati tot timpul in offside pe baietii de la IT… la revedere 😀

In speranta unei colaborari fructuoase. SUCCES!

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.