Traditii si ganduri

traditii-si-ganduri.jpg

Iaca a trecut un an. Iepurasu bate din nou la usa cu un cos plin de oua. Rosii, verzi, albastre, galbene & alte culori. Iepurasul nu mai are nici o insemnatate pentru mine, pastele nu mai are aceleasi sentimente. Asta poate din cauza ca nu mai sunt copil, sau sunt un copil mare cu ocupatii de adult. Dimineata ma duc la munca, seara dabea astept sa adorm si sa ma relaxez. Imi place sa ma gandesc la serile de paste cand ieseam cu prietenii pana la biserica sa luam lumina, duceam lumina acasa dupa care ieseam sa arestam un urs prin cartier. Stateam la discutii pana la 3 noaptea si radeam, si povesteam.

Acum… ei bine acum s-a schimbat tot. Nu pot sa ma prefac ca sunt religios pentru ca nu sunt. Nu pot sa nu inchid ochii la ceea ce se intampla acum in seara de paste, in jurul bisericii. Se vede o mare de oameni, majoritatea in jurul varstei de 20 de ani, toti iesiti cu pretext si aprinzand strengareste lumanarea data de bunici cu bricheta, dupa care aprinzandu-si o tigara injura de toti sfintii pe baba habotnica din fata lor. Baba la randu ei are ganduri negre si ii blesteama.

Nu pot sa procesez de ce mai se dau unii religiosi si ca le-ar pasa de paste, de aceasta sarbatoare religioasa. De ce mai isi pun baticul, de ce mai isi fac cruce daca au inima neagra si plina de ura?

Eu ma bucur ca vine pastele:
– o sa am lunea liber
– o sa dorm mai mult 🙂
– vineri probabil o sa am program de femei gravide pana la ora 13

Dupa paste o sa vina 1 mai, dar pica martea si stiu ca nu o sa am liber si luni ca deja si-au trasat zilele de concediu. Asta e.. job nou.. nu pot sa ma lupt cu ei 🙂

Acum la incheiere nu pot sa zic mare lucru, decat ca overall… e OK.

Cu ocazia sarbatorilor de paste:
– pasteti fericiti si spargeti-va-n oua.
– bucurati-va de prieteni si de familie
– nu mancati miel (IT SUXX)

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.