Globala Incalzire

Combaterea Incalzirii Globale

Incalzirea globala nu mai este un subiect pe care il titreaza numai revistele de specialitate. Este un pericol real, care ameninta sa faca viata pe pamant un iad, soarta pe care o acceptam. Multi sunt sceptici dar iata ca semnele sunt din ce in ce mai evidente. Daca nu ati vazut “An Inconvenient Truth” este momentul sa il vedeti, si sa luati seama atent de ce scrie acolo.

Ora Pamantului nu a avut un impact asa de mare la romani. S-au stins prea putine lumini ca sa putem sa sustinem ca ne pasa. Eu am avut lumina stinsa mai mult de 1 ora (am fost plecat de acasa).

Stiu ca 2 becuri stinse nu se simt dar este o metoda sa constientizam ca putem face ceva. Pentru inceput, ne sta in putere sa schimbam becurile clasice (cu incandescenta) cu becuri economice. Asta ar fi primul pas. Pun pariu ca daca jumatate din populatie ar face asta s-ar simti. Mai putin combustibil fosil consumat in termocentrale, mai putina energie consumata pentru extragerea acesteia, mai putine gaze eliminate in atmosfera din procesul de extractie. Este un lant al “slabiciunilor”. Al doilea pas ar fi … adoptarea politicii “Be Green” si de ceilalti, prin comportament, mentalitate. Picatura cu picatura se strange ceva. Daca energia electrica ar fi FOARTE SCUMPA pun pariu ca s-ar cumpara becuri economice ca [virgula] carnea pe vremea lui Ceausescu si nu ati mai sta cu lumina aprinsa la 12 ziua. Te-ai uita ca frigiderul pe care il cumperi sa fie clasa energetica A, ai pune aerul conditionat pe economic si asa mai departe…

Sunt foarte multi alti factori pe care putem sa-i diminuam (am dat exemplu numai consumatorul uzual de energie electrica). NE STA IN PUTERE! Poate parintii nostri nu mai pot face mare lucru, dar noi PUTEM!

Trebuie doar sa ne pese.

Sharing is caring

4 comments

 1. ok e o chestie draguta chestia cu stinsul becurilor etc. dar sa ne gandim logic … marile industrii care polueaza zilnic au oprit centralele respective ? masinile de pe autostrazile marilor tari au tras pe dreapta ? multe chestii poluante au ramas neoprite si nu cred ca asta cu becu a fost o mare realizare

  marian’s last blog post..S-a maritat Angelina

 2. Uite ca mi se pare foarte bun sfatul cu plasa textila din poza. M-am gandit si eu de mult la asta. Ma duc la pravalia amarata de la mine din colt si pentru 4 beri, o paine si 3 mirinda imi da 3 pungi de plastic… am inteles ca de la anul nu o sa mai fie voie cu pungi de plastic gratuite in UE (numai contra cost).
  Chiar azi caut o sacosa si o pun in geanta de serviciu.

  ipo’s last blog post..Cum ar putea fi traficul in Bucuresti

 3. marian, in alte tari fata de romania, eu stiu ca marile industrii pe langa programul industrial au un program de mediu care il respecta. LA noi nu se respecta nimic. Eu sunt din Galati si sunt familiarizat cu Sidex – combinatul siderurgic si am observat ca nu ii intereseaza de mediu, ei vor bani si atat.
  o mare problema este reciclarea materialelor care la fel in lume se face cu bunacredinta iar la noi e bataie de joc: in gara de nord sunt cosuri speciale: Hartie/Plastic/Metale (parca) – ei bine ori cat de mult as respecta eu asta vine un nene cu un singur tomberon pe roti ce-l trage dupa el si aduna din fiecare loc special amenajat si le pune in acelasi tomberon, amestecate. E bataie de joc !

  bimus’s last blog post..Filmare. Videoclip. Buftea

 4. @all: este de incurajat sa se faca mai multe actiuni de mediatizare a efectului de incalzire globala. Trebuie sa stim cauze, sa le indepartam imediat sau macar treptat.
  Asteptam sa vedem ce fac marile puteri, dar pana atunci… trebuie sa facem si noi ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.