De Inviere…

Inviere Biserica Greaca 07

De Inviere… am fost cu Andreea cu scopul de a foografia momentul. Ne-am gandit la care biserica sa mergem, unde ar fi locul potrivit, unde nu ar fi atat de comun…

Planul initial era biserica de la Sfantul Gheorghe (capatul tramvaiului 21), am migrat ideea la Spridon Nou (pe langa Unirii), dupa Spiridon Nou ne-am intors la Sf. Gheorge. Am zis ca ar fi interesant la mitropolie dar… acolo e omor de fiecare data.

La 10:30 ne-am urcat in 311 si… am coborat la biserica Greaca (de langa Ambasada Greciei). De fiecare data trec pe langa biserica asta si niciodata nu am banuit ca acolo chiar isi are activitatea un popa si ca este o biserica functionala. La 10:40 cand am coborat la Mosilor nu era aproape nimeni. Biserica Greco-Ortodoxa, cine naibi e greco-ortodox? Andreea a vorbit cu parintele sau cu popa (sau cum le-o zice preotilor eleni) si totul era OK. Am mers pe jos pana la Sfantul Gheorghe sa studiem locatia si ne-am intors cat de cat repede la biserica Greaca. 2 autocare pline cu cei din comunitatea elena. Oameni imbracati decent, linistiti, fara demonstratii de “i’m so fucking funny & cool”. Ei chiar au mers la Inviere! Foarte frumoasa slujba, cu toate ca nu cred in existenta unei puteri supreme, dumnezeu, care sta undeva in cer si ne se uita ca noi sa nu facem idiotenii, daca facem idiotenii ne arunca in iad dar ne iubeste. Ciudat dupa ce a iesit preotul din biserica si a impartit lumina oamenii nu s-au carat imediat. Au mai stat, s-au pupat, au dat noroc… greceste domnle!

Dupa aceasta am plecat sa mai colindam cateva biserici autohtone si ne-am intors acasa rupti de oboseala. Orasul zumzaia cu oameni carand o candela aprinsa in maini, sau o lumanare pe care o aparau de vantul care mi-a stricat si mie “freza”.

Hristos a inviat!

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.