De 1 mai

Stiu ca toata lumea buna merge la mare de 1 mai sa vada pentru prima oara (in anul curent) marea in toata splendoarea ei, cu toate birturile, gruparile de vamaioti, jeg mioritic & orice alt cacat care defineste litoralul romanesc asa cum il stim, asa cum este el de foarte multa vreme.

Iesitul de 1 mai la gratare, mare, munte este extraordinar de benefic dar te umplii de spume cand vezi iesit la pascut toata “crema” societatii. In mamaia mi-a spus un prieten ca “crema” (cacofonie voita) se duce in cluburi unde intrarea este 100 EURO si nu oricine ajunge acolo. Trebuie sa fi tu insuti si sa platesti intrarea… Acum stau sa ma intreb: Ce toparlan nu are 100 EURO sa se rupa in basini si sa o lungeasca la o cola cat sa-l vada lumea? Fitze si basini!

Noi am mers la munte! Am vazut Carpatii in toata splendoarea jegului mioritic de acolo. Vremea a fost binecuvantata dar tot am avut surpriza unor ploi enervante. Am prins un curcubeu, un apus si am reusit sa fac niscaiva fotografii!

Revenind la jeg. Carpatii, taram binecuvantat de cine dracu’ l-a binecuvantat, este o “mica” groapa de gunoi, iar cand zic asta nu exagerez. In toate popasurile facute pentru 2-3 fotografii am vazut deseuri. O sticla de cola, un ambalaj de mici, o conserva, o alta sticla, milioane de pungi si orice lucru de care s-a putut debarasa romanul in timpul calatoriei in care s-a relaxat.

1 mai pe taram mioritic, alaturi de jegul lasat de mioriticii ascultatori de manea, bautori de bere din pet-uri de 2 litri si nu in ultimul rand: ia-ti jegul cu tine romane! Exista locuri speciale pentru depozitarea si renumitele pubele! Daca nu gasesti in imediata apropiere, nu transforma orice loc unde ai poposit in cos de gunoi!

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.