Spune stop…

Girlliife s-a saturat de cersetori si invita blogosfera intr-o campanie (parerea mea stupida, fara sens, fara finalitate) de a opri cersetoria.

Argumentele sunt normale dar nu ai cum sa opresti din cersit pe tuciurii, nu ai cum sa ii opresti sa faca ceva pentru care au fost programati genetic. Ii vezi in Romania si in restul tarilor de pe mapamond. Este mult mai simplu sa stai cu un carton intr-o mana si cu cealalta intinsa decat sa muncesti. Unii chiar nu au cum sa puna osu la munca, si chiar au nevoie de ajutor din partea semenilor… dar ar trebui sa se implice si autoritatile sa ii ajute. In alte tari se baga, in Romania NU!

O solutie pentru oprit cersetoria este comunismul, dar cred ca nu poti sa te intorci la ce te-ai chinuit 20 de ani dupa 89 sa elimini din sangele romanului. Altceva? Niste programe sociale? Un fond de la UE?

Sharing is caring

10 comments

 1. saraci vor exista totdeauna…pentru ca fi sigur ca cel care cerseste nu o face ca un hobby, sau din pasiune, ci impins de nevoie

  dheos last blog post..Is over!

 2. Campania promoveaza doar o idee… aceea de a nu incuraja cersetoria. E ok daca esti impotriva. De cersetorie nu putem scapa, putem sa nu o incurajam si in loc de bani putem da o paine unui sarac, sau o hainuta unui copil. Asta e ideea !!! In plus au aparut si intregi retele de cersetori… daca nu crezi iti recomand filmul “Filantropica” acolo e descrisa cel mai bine situatia.

  Girllifes last blog post..O noua creatie Hermes – geanta Crocodile Lindy

 3. Nu am zis ca sunt impotriva campaniei, pur si simplu nu vad sa aiba vreun rost/finalitate. Am vazut “filantropica”! Este prea putin sa facem o “campanie” prin blogosfera, actiunea trebuie sa fie sustinuta mai de sus si avem nevoie si de ajutorul mass-media.
  De batranii care-i vezi la colt de strada zgribuliti intr-un colt, dati afara din casa de legea caselor nationalizate si cei care stau pe trotoar intr-o casa de carton sincer imi este mila, dar banuiesc ca aici este vorba de retelele de cersetori formate de tigani… retele care se intind si peste hotare!

 4. Culmea e ca daca te duci in Italia, cersetorii de acolo vorbesc romana… si in Franta la fel ! Am ajuns sa fim recunoscuti drept o tara de cersetori si tigani… au inceput sa-i trimita inapoi in tara, deci cersetoria mama tot la noi e ! La Euro 2008 Mutu si Chivu au fost facuti tigani :)) !!! E clar ca noi bloggerii nu avem nicio putere, dar poate daca am incerca, s-ar auzi “si la case mai mari”. Si totul are un inceput… de ce sa nu fim noi initiatorii ?
  Tin sa specific ca ideea campaniei nu-mi apartine, insa sunt total de acord cu ea. Initiatorul este Joe.

  Girllifes last blog post..O noua creatie Hermes – geanta Crocodile Lindy

 5. Defapt eu am facut campania si nu e chiar campanie ca ar fi cam ciudat sa fac campanie. E o masura. Presa se implica si ea din cand in cand dar ideea e sa vada mai multi asta si blogosfera nu e doar ceva pe net, e alcatuita din persoane reale. Incurajez sa nu se mai dea bani si mancare cersetorilor. Ori ii ignoram, ori chemam pe cineva sa se ocupe de ei. Treaba asta nu e doar serioasa, dar e si periculoasa. Suntem partasi haosului si violentei, ironic din nevoia de a face o fapta buna. Si chiar si asta cu fapta buna nu se aplica la toti caci defapt multi dau si din frica sau nervi.

 6. Blogosfera este formata din persoane dar vad ca nu au raspuns multi chemarii…
  ps. nu inteleg de ce ai da bani din frica unui cersetor… din nervi e cel mai prost lucru, dai ca sa scapi de aia insistenti sau le futi o smetie… i pick the smetie!

 7. Hmm…nu au raspuns multi ca sunt mii de bloguri pe net si nu se intra pe toate. Poate pe 100 din ele aflam secretul vietii, dar n-avem cum sa stim de acele bloguri caci sunt multe. Poate prin orasul tau nu sunt prea multi cersetori si tigani ca sa iti dai seama ce inseamna asta, sau poate esti tu mai curajos, dar alte persoane nu-s. Iar din nervi, dai ca sa nu te mai sacaie. p.s. poate esti din Bucuresti dar nu asta conteaza, ideea e ca apar astfel de emotii la multe persoane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.