Firefox 3 sau mai bine 2

firefox-3

Cat sa crape nene browser-ul?

Ieri am revenit la Firefox 2 pentru ca versiunea 3 care a fost cat se poate de mediatizata si au reusit sa faca si un record mondial de download-uri imi crapa on a regular basis.

Eu cred ca s-au grabit cu release-ul cum se grabesc si cei de la Dacia – Renault cu Sandero. Au anuntat Sandero dupa care au anulat. A mai trecut o vreme dupa care au anuntat din nou ca Sandero se amana. Cat sa o dai in diverse? Da-i drumu pe piata! Oricum nu cred ca se poate compara un browser cu un automobil, mai ales Firefox cu Sandero… clase diferite, performante diferite.

Nu stiu de ce am divagat discutia catre Sandero… din moment ce am vorbit de Firefox 3.

Nu mi-a placut la 3: lista de sit-uri recent accesate care avea randuri mai groase ca au bagat si titlul sitului vizitat, nu imi place ca atunci cand dai “Clear private data” iti raman cele din favorite in lista de la adress bar, pe care sincer nu vreau sa le vad ca ma incurca.

Mi-a mai facut zile fripte incompatibilitatea cu add-on-urile dezvoltate pentru 2 de care aveam nevoie, iar pe 3 nu mai mergeau. Inca un minus: tema folosita de mine, Aqua Black, imi tot bloca firefox.exe care ajugea dupa 5 minute sa manance 500MB de ram si 99% din procesor…

Voi reveni la 3, dar nu acum.

Sharing is caring

10 comments

 1. La fel si pentru mine e deranjant afisarea titlurilor! Mie imi functioneaza perfect, poate o fi de la tema, cine stie! Bafta! Treci pe Opera daca nu folosesti addon-urile si plugin-urile de la Firefox!

  PiticStyles last blog post..Peugeot 206 de vanzare

 2. Tare ma indoiesc ca este vina Firefox’ului. Folosesc FF3 pe 4 calculatoare diferite (Windows XP, diferite versiuni de Vista) si nu mi’a crapat o singura data. Pararea mea este ca e ceva particular calculatorului tau, poate un add’on defect, un skin care nu e 100% compatibil, etc.

 3. Ce extensii care merg exclusiv pe FF2 ai nevoie? Eu unul folosesc FF3 de cum s-a lansat – si inca pe 3 calculatoare diferite, si merge brici. Il am instalat pe Un Vista, un XP si un Ubuntu si merge perfect pe toate… mult mai bine decat FF2.

  Intrebare: l-ai instalat “pe curat” sau peste FF2? Daca raspunsul este “peste”, atunci, da, nu esti primul pe care l-am auzit avand probleme de stabilitate.

 4. Peste ff2 (dar am incercat si cu el scos din registri / uninstall)…
  Fuck it… cand reinstalez Windoza il pun direct. Pe masina cu linux inca nu am avut curiozitatea sa il incerc 🙂

 5. si eu am ff3, mi se incarca mai greu decat internet explorer, dar nu e asta problema .. ma enerveaza ca daca am (de exemplu) youtube deschis intr-un tab, apoi mai deschid un tab cu myspace, ma duc 5-10 minute sa mananc.. si ma intorc sa ascult si eu ceva pe myspace.. nu mai merge sunetul .. la fel pe orice site .. apoi trebuie sa redeschid ff pentru a asculta.. poate e ceva de la compul meu .. sau cinestie.. dar numai la firefox mi se intampla

  bimuss last blog post..EOS – I FEEL HIGH

 6. Mai exista doua directoare pe care si le lasa FF2 prin Application Data chiar dupa Uninstall. Incearca sa le stergi si pe alea si sa mai pui inca o data FF3.

 7. Alea din profil… le-am sters si pe alea! Tare cred ca e vorba de un plugin pe care il folosim toti astia cu probleme! Este vorba despre: QUICK TIME! La ala imi crapa most of the time!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.