Fotograf de nunta!

Bai doamnelor si bai domnilor,

Ati observat ca acum nu mai este un lux sa ai un aparat foto decent, un SLR. l-ai luat cu obiectivul de kit si ai inceput sa faci fotografii. Dupa ce ai tras juma de an ca disperatu’ gandacei, floricele, femeia dezbracata-n baie, bucatarie si pe balcon aflii ca shutter-ul are un numar limitat de declansari, acest numar variind de la caz la caz, in functie de cat de mult ai avut grija de aparat. Buuun! Pozezi mai moderat, mai atent…

Mai o sa treaca un an si incepi deja sa iti pui intrebarea de ce pozele lu’ gigi’s mai misto decat ale tale? Te apuci sa fotoshopezi, te apuci sa iti faci planuri sa cumperi obiective scumpe ca deh… scula-i proasta. Un obiectiv decent e destul de scump…

Te gandesti tu mai bine sa iti iei un blit extern si sa te apuci de fotografie de nunta ca se scot bani frumosi, asadar, dai un mesaj la toti cunoscutii: fac poze la nunta, botez, aniversari, fotomodele! oferta promotionala.

Apare primul client. Iti iei 2 carduri de 4GB pe care le umplii de poze. Dai omului pozele, ala e multumit ca deh… sunt doar niste poze. Se mai intampla evenimentul de cateva ori si se aprinde becultezu’! Bah sunt un fotograf excelent, cel mai artist, cel mai talentat, cel mai shucar! Iti faci un site si te apuci si mai serios de treaba! Prietenii deja incep sa-ti laude pozele prin jur, prinzi si alte nunti, botezuri… planuri mari!

Banii intra, pozele se fac, scule ti-ai luat dar nu realizezi cat de proaste sunt produsele tale. 80% din poze sunt trase oblic, toate cu blitul, toate pe auto! Nu iti place alb-negru, nu ai tras pe film, nu stii ce e aia DOF, nu stii ce e aia aperture si cu ce influenteaza dof-ul… adica profan cu basini de profesionist.

Asta cred eu despre majoritatea fotografilor de nunta! Las’ ca-mi iau si eu blit… :)) si primele 3 nunti fac moka poze ca sa vad daca ma pricep, daca imi place, daca am chef sa-mi pierd vremea facand asta prin weekend-uri.

Sharing is caring

11 comments

 1. iLL, ia-ti blitz, si te invit eu la mine sa faci experimente! Deja am fotograf, dar unul in plus, nici o problema! Unde mai pui ca si bem.

 2. Şi eu am o părere asemănătoare despre fotografii de nuntă şi despre fotografii profesionişti în general. Dar ca să nu ne batem, încep prin a defini fotograful profesionist ca fiind acel om care şi-s ales ca profesie fotografia. Adică care face poze pentru bani, nu din pasiune neapărat.

  Ei bine, după părerea mea, majoritatea fotografilor profesionişti execută ce li se cere şi gata. Sunt mai mult preocupaţi de aspectul tehnic al fotografiei decât de aspectul artistic. Which is very wrong în concepţia mea de veşnic amator şi profan.

  În fine, vestea bună e că în weekend-ul ăsta fac poze la nunta unei colege. În calitate de fotograf secundar, of course.

 3. 🙂 si de alte evenimente… logic. Ideea era ca este imposibil sa te numesti fotograf profesional daca nu stii ce e aia DOF si cu ce este afectat de diafragma…

  @bogdan: yeah man! Sa inteleg ca ma faci fotograf la nunta matale? (secundar adica)

 4. :)) mariane mergi sa fac poze. e misto! Eu am facut la ultima nunta la care am fost (dar nu cu aparatul meu ca l-am lasat acasa).. e ceva nou! e complet altfel…

 5. maine e nunta , sunt curios cum va fi , parca vad mii de declansari , mii de poze , dupa aia mirii vor selecta poze la greu , dupa aia sa le printez si sa le fac un album frumos , mama ce ma asteapta :))

  marians last blog post..from today

 6. mai bine va lasati de meserie… v-ati luat si voi un amarat de aparat ati tras cateva poze si va dati mari si rotunzi in puii mei… mai bine va lasati de meserie si de commenturi aiurea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.