AC/DC

It’s a classic.

Am albumele lor pe casete audio, o colectie impresionanta de hit-uri pe benzi de magnetofon (numai pentru profesionisti) si acum discografia in format digital.

AC/DC poate suna ciudat pentru generatiile Adrian Piticu Ploii, poate cei cu Ibiza & House nu o sa schiteze nimic dar sunt sigur ca o mana de oameni care purtau razboiul rocker vs depeshist isi va aminti de zilele in care dadeau la maxim boxele de la magnetofonul parintilor, pickup-ul sau casetofonul conectat la “statie”. Eu am fost printre norocosii care o ardeau cu 50W. Niste boxe RFT de 50W sinceri, legate la o statie AKAI, prin care urla magnetofonul Unitra M2405 S. Acum totul pare mare si inutil, dar de fiecare data cand am mai pus o banda si am pornit vechiturile mi-am amintit de vremuri bune. Am zambit.

Cu AC/DC mi-am deranjat vecinii o mare parte din tineretile mele, alternat cu Pink Floyd, Led Zeppelin, Doors, Jethro Thull si alti clasici trasi de taicamiu pe banda de pe alte benzi sau vinil-uri imprumutate de pe la prieteni.

Intamplator AC/DC am ascultat si azi la job: Thunderstruck, You Shook Me All Night Long, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Whole Lotta Rosie, TNT, Big Gun, Highway to hell si altele. Ma uitam la colegii cu 3-4 ani mai mari decat mine, dadeau instinctiv din cap 😀

Acum in 2008 aflu cu bucurie ca vor scoate in octombrie pe 27-28 un nou album si ca vor porni in turneu. Formatia australiana AC/DC a fost fondată la Sydney, de fratii Angus si Malcolm Young in 1973. Ei au fost printre cei care au dat tonul hard rock-ului alaturi de Led Zeppelin, Black Sabbath, Kiss, Van Halen şi Deep Purple.

Inainte de a lansa albumul cu care au debutat AC/DC chimia formatiei s-a schimbat de mai multe ori, dar in 1975 au dat lovitura cu “High Voltage”.

Este momentul sa tinem degetele incrucisate, poate trec si pe la noi in turneu.

Sharing is caring

2 comments

  1. Heh, misto Unitra. Eu aveam un Kashtan pe care urlau chestii ceva mai grele – Metallica, Maiden s.a.- dar si Madonna, Kylie si alte chestii mai usurele.

    PS: mi-a placut aia cu “o mare parte din tineretile mele” :)) Altii ce dracu sa mai zica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.