Povestea faiantei, dilema gresiei

Ieri am avut inca o zi de concediu, zi buna de carat pachete de gresie si de faianta pe patrujdegrade sau chiar mai mult (celsius) la umbra.

Am plecat de dimineata, pe la 9 si ajunsi la Valea Cascadelor pe la vreo 10 am inceput sa cautam din nou gresie si faianta. Stiam ce gresie si faianta cumparam dar era o mica problema. Aia nu mai aveau stoc si noile stocuri se updatau peste 3 saptamani. Eu nu pot sa astept 3 saptamani, in 3 saptamani planuim sa terminam zugraveala!

Faianta pe care vroiam sa o cumpar pentru baie trebuia cumparata de anu’ trecut ca la toate magazinele unde am fost era expusa dar nu mai aveau in stoc. Aia sunt 11 magazine care o comercializeaza dar depozite… numai unu. Mai aveau 3 cutii pe care am ineles ca nu e bine sa pui baza ca sunt sparturi si dai banii degeaba. Povestea faiantei din bucatarie a fost un pic mai vesela, aveau stoc, dar erau la fel ultimele 7 cutii pe care cand le-am vazut am zis ca nu se merita. Cutiile erau lovite in colturi si cred ca au stat in ploaie, cartonul fiind umflat si jegos. La gresie tot aceeasi poveste. Aveau cap de stoc, iar la modelul care vroiam sa il pun in holul de la intrare si bucatarie aveau cateva cutii prin targu mures (alea le luam de la magazinul Cesaromului, cel de langa sediul Vodafone).

Dupa cautari intense de alte depozite si acelasi model de la Lasselberger am schimbat directia si am cautat inlocuitori. La 3 jumate deja platisem faianta si pe la 4 si un sfert am platit si gresia – alte modele decat cele cu care plecasem in gand de acasa. Mai am luat si niste coltare (vreo 20m) si lavoarul de bucatarie (cu toate accesoriile) si ne-am cautat transport cu toate ca mai trebuia sa cumparam 20KG de ipsos, o foaie de rigips si profile…

Ce nu am reusit sa inteleg: de ce mai tii expusa marfa pe care nu o mai comercializezi? De expui marfa care nu se mai fabrica de un an? De ce?

Nea Puiu, soferul de gresie si faianta, a zis 40 RON! Am batut palma si am plecat la depozite sa ne luam marfa. Nu mai povestesc de depozite – dezamagitor! Ete papuci ca mai mult a durat cautatul decat trasportul si descarcatul…

Alternativa ar fi fost BricoStore care avea mai putine modele de gresie si faianta, asigura transportul dar aveai cateva dezavantaje: dupa cum am zis, putine modele de gresie si faianta, transportul asigurat dar trebuia sa iti faci programare. BricoStore este ideal pentru momentele cand iti cumperi chestii mici!

Sharing is caring

4 comments

  1. Avand in vedere ca si eu sunt in renovari, ti-as putea recomanda mai bine parchet pe jos in bucatarie si pe hol. E mult mai OK si nu e pretentios. Gresia mai sare plus ca nu prea ai voie sa calci pe ea cateva ore bune dupa ce o pui.

    Depinde si ce vrei tu sa pui… eu ti-am dat un simplu sfat 😉

    Buzoianus last blog post..Pentru iubitorii muzicii dance / house un super radio

  2. parchetu de traffic intens aka aia care se pune in hol la intrare, baie, bucatarie e mai scump decat gresia si nu este asa de usor de intretinut…
    eu merg pe gresie si faianta ca doar nu le-am luat degeaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.