Concediu, vrem bis!

S-a intors lumea din concedii!

Azi mare mi-a fost mirarea sa vad iar masini stand frumos in coloana pana la iesirea de pe straduta mea, straduta linistita de altfel. Asta este primul semn ca se intoarce lumea din concediu!

Simtitor timpul in care ajung la job a inceput sa se mareasca. Acum 2-3 saptamani mergeam cu 311 racheta pana la Armeneasca, acum numai pana la Mosilor. In 2 saptamani o sa fie septembrie si este posibil sa merg racheta pana maxim in fata la Pro TV. Inca incerc sa inteleg dorinta cetatenilor de a isi cumpara automobile. Este mult mai fancy sa stai in coloana cu maneaua data blana decat sa mergi pe jos 3 statii de autobuz? Pe jos ajungi de 4 ori mai repede si nu te umplii de nervi. Este indicat sa faci niste miscare zilnic dar nu dat din maini la volan si injurat pe idiotul din fata care tocmai a franat brusc ca sa evite tamponarea unui pensionar nabadaios care nu mai avea rabdare sa stea 10 secunde pana la verde.

Imi da de gandit infuzia de populatie in capitala care, din pacate, nu a fost proiectata pentru atati locuitori. Ai constatat pe propria piele si gaoaza ca nu mai este comfortabil ca oras, ca stil de viata, ca este mult prea aglomerat si jegos din cauza lucrarilor de modernizare organizate prost? Transformarile cele mai mari se lasa asteptate dar nu si oamenii care au plecat in concediu… Mai este un pic si vom fi toti, in situatia obisnuita. Coloane dintr-un capat in celalalt, aglomeratie excesiva in metrou, cozi imense la intrare si la iesire, totul pentru bani si oportunitati care probabil in alte orase lipsesc.

Bucurestiul are o densitate de 9.009 de locuitori pe kilometru patrat, de aproape trei ori mai mult decat in Berlin (care are 3.905 de locuitori pe kilometrul patrat), Viena (3.850) si Budapesta (3.674), potrivit unui studiu realizat de Asociatia Salvati Bucurestiul.

M-a amuzat seninatatea cu care anuntau la recensamant ca Bucurestiul are cea mai mare densitate de locuitori din toata Europa si ne-au amintit tuturor cat de cacat e viata in Bucuresti din cauza ca suntem prea multi. Au in plan un nou recensamant mai EXACT, care dupa ce il vor finaliza isi vor da seama ce este de facut… NO SHIT? Inca nu ne este clar ce avem de facut?

Cu toate acestea, oficialii Asociatiei spun ca in Capitala se acorda in numar mare autorizatii de constructie in locuri deja suprapopulate, astfel orice teren liber, fie spatiu verde, loc de joaca pentru copii sau parcare este foarte cautat.

Asadar, revenind la concedii, va urez bine ati venit, a fost asa de bine fara voi, dar vrem bis!

Sharing is caring

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.