Mozilla despre Google Chrome

Chief executive officer de la Mozilla, neica John Lily ne spune ce crede el despre noul browser de la Google, Chrome la el pe blog, si ne dam seama de respectul pe care il au firmele din strainatate fata de concurenta.

“It should come as no real surprise that Google has done something here — their business is the web, and they’ve got clear opinions on how things should be, and smart people thinking about how to make things better. Chrome will be a browser optimized for the things that they see as important, and it’ll be interesting to see how it evolves.”

Eu am instalat Chrome imediat ce am aflat de el… pentru ca am fost curios si pentru ca produsele google nu m-au dezamagit pana acum. Am auzit de gauri de securitate, de problemele care le-ar avea, dar nu am avut probleme pana acum.

Dupa ceva vreme de folosit Chrome:

– mananca memorie pe paine, parca un pic mai multa decat mozilla
– imi place foarte mult interfata
parca se misca mai cu talent decat Firefox, dar poate sa fie doar impresia mea
– imi place cand porneste ca iti arata thumbnail-uri cu ultimele pagini vizitate

Cand ne gandim ca Google Ghrome este doar beta si ca mie nu mi-a crapat niciodata pana acum tindem sa credem ca la versiune finala ar zbura si ar fi the best. Mi-ar placea sa vad integrat in el servicii gen picasa, google talk, macar ca plugin-uri

Sharing is caring

6 comments

 1. pai ar cam trebui sa scrie aia de la Mozilla ceva frumos despre google ca Mozilla primeste finantare de la google.
  Iar cu memoria, dupa cum am intales are chrome un memory manager unde vezi care pagina consuma cat. Plus ca fiecare tab in Chrome este un process complet nou, care sigur consuma mai multa memorie dar avanatajul este ca daca un tab pica, nu pica tot browser.
  Inca nu am avut ocazia sa il studiez prea bine ca nu este inca versiune de Mac iar la lucru nu prea am timp sa teste browsere.
  Dar sunt curios oricum.

  Cristian Livadarus last blog post..Clack, Clack, Clack – noises you don’t want to hear from your hard drive

 2. memoria nu cred ca mai e o problema mare pentru utilizatori, cand te gandesti ca un ddr800 de 1 gb e 60 de lei… deja nu prea iti mai pasa cat consuma un browser.

  ce m-a deranjat e lipsa status bar-ului care apare doar cand te duci pe un link si cand am dat click dreapta -> ‘view source’ si am vazut ca in viewerul ala nu pot face modificari in sursa… l-am dezinstalat:)

  parca era mai simplu si mai user friendly daca lasau ca source editor notepadul.

 3. e mai friendly decat ff, problema e cu privacy-ul care nu exista in cazul chrome. tot ce faci prin chrome e proprietatea google si a asociatilor cu care are chef sa faca una alta.

  “If you use Google Chrome, Google will know every URL you type into the location bar. More than that, they will know (almost) every partial URL you type into the location bar. More than that, they will know every word or phrase you type into the location bar, even if you type it and then delete it before pressing enter. More than that, all this information can be linked with your main Google account, because Google sends your cookie along with every automatic search it performs from the location bar. Chrome will use the cookie of whatever Google account you are currently logged into.”

  http://coderrr.wordpress.com/2008/09/03/google-chrome-privacy-worse-than-you-think/

 4. Il am si eu in teste de cateva zile si mi se pare ok. Porneste mai repede ca firefoxu’, dar pe firefox am instalate 100 de pluginuri in timp ce asta inca e nud 🙂 Corectorul lexical de limba romana e cam enervant (mai ales daca nu scrii cu diacritice). un mare minus pe care si Opera si ff l-au rezolvat este marirea pozelor de pe pagina odata cu marirea paginii; sper sa se rezolve si aici cat de repede. una peste alta sunt multumit de el, dar mai are pana cand va detrona ff ca main browser

  PS: acum ma plimb pe blog la tine cu chrome, insa aici il vede ca fiind safari 🙂

  Dorus last blog post.. Simplu. De vacanţă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.