Cadere libera, colaps economic. Am belit-o?

American International Group (AIG), cândva cel mai mare grup de asigurări din lume după valoarea de piaţă, ar putea fi următoarea victimă de proporţii a crizei financiare, după colapsul băncii de investiţii Lehman Brothers.

Asadar a venit din nou apa si a rasturnat pietrele din piata economica din State. Valurile se vor resimti global din ce spun economistii. Dolarul american este destul de sus (2.57 RON pentru 1 USD) acum dar cu siguranta va scadea si EURO se va umfla iar in pene, lovind discret in coasta deja vanata a romanilor (printre care ma aflu si eu) posesori de credite.

Jocurile economice sunt calculate foarte bine. Daca ati vazut Zeitgeist veti intelege foarte repede ca se pregateste ceva mare, ceva incontrolabil. Sunt undeva acolo sus niste oameni care controleaza puterea globala, statele, granitele, razboaiele si automat si oamenii mici. Caderea Bancii de investitii Lehman Brothers ameninta AIG-ul, unde avem pensii private 😆 – PENSIAAAAA MEAAAA!!! si alte banci care au bagat nasul in conturi. Banii pe care ii depunem in acel cont de pensii private la AIG, sa nu ne facem pareri gresite, nu stau degeaba. Sunt inmultiti cumva si folositi de banci prin tot felul de manevre inteligente, noua revenindu-ne cand om avea dintii subrezi o mica parte din castiguri.

Sunt foarte curios ce se intampla in continuare dupa ce 2 banci puternice, Lehman Brothers si Merrill Lynch, au cazut in cap. Cum ne va afecta pe noi in Romania?

Sharing is caring

3 comments

  1. sigur s-au ieftinit in SUA. cumpara acolo, dupa cum ne spune Tariceanu…

  2. Fondul de pensii AIG de la noi este entitate separată… şi mi se pare că aşa sunt toate fondurile de pensii pe Pilonul 2… so, no worries. În privinţa efectelor de la noi, dacă trecem cu bine de anul viitor, putem spune că am scăpat.

    alepses last blog post..Strict secret (continuare)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.