UDMR – avem tupeu!

Ultima gaselnita a UDMR este propunerea (aproape) legislativa a liderilor acestei formatiuni politice etnice de a ii obliga pe copiii romanilor din Transilvania sa invete limba maghiara in scoli. Citeste mai mult aici!

Spre deosebire de cel care a scris articolul de mai sus eu imi trag radacinile din Dobrogea si de undeva din jurul Bucurestiului. In Dobrogea strabunicii mei aveau hectare intregi de vita de vie (pe care le-am vazut cand mai traia strabunica si ma duceam “la tara”) iar in satucu din jurul Bucurestiului… nu-mi amintesc mai nimic.

Aveam 4 ani si ma jucam cu copii tatarilor, lipovenilor si celorlalte natii. Vorbeau aceeasi limba ca mine, limba romana. Nu aveau nici o pretentie sa ciripesti nu stiu ce dialect. Au invatat in scoala limba romana si au respectat cetatenia scrisa pe certificatul de nastere.

Din cate am vazut pana acum in Transilvania nu se intampla la fel. Lumea este agitata de UDMR si incepe sa creada ca merita limba primara maghiara. Sa recapitulam: limba oficiala in Romania este Limba Romana. Am avut discomfortul sa cer unei vanzatoare care nu vorbea limba romana (decat ulterior dupa ce am zis ca ii furam din magazin) un pachet de tigari, o apa minerala si o punga de chips-uri. “Nem tudom!”

Atat de simplu si totusi atat de frustrant ca un conational de alta etnie sa refuze sa te serveasca tocmai ca nu vorbesti limba lui. Sper ca acum sa nu fie ceilalti romani din politica slabi de inger si in dorinta de a aparea bine in fata Uniunii Europene sa piarda aceasta lupta calculata de a le permite sa puna limba romana pe locul 2. Vor pierde acel teritoriu pentru ca se vor trezi ca ei vorbesc alta limba, asadar vor cere independenta. Maghiarii au un vis, erotic: Ungaria Mare.

Va recomand sa cititi despre tupeul UDMR-ului aici.

Sharing is caring

2 comments

  1. Stai liniştit, maestre. Nu zic, şi mie-mi creşte tensiunea arterială când citesc imbecilităţile acestor separatişti, dar să nu confundăm marfa cu ambalajul. Eu sunt din Ardeal. Aici limba oficială e limba română. Dar pe stradă se vorbeşte şi maghiara. Dar asta nu e o problemă. Nu ne dăm în cap. Românii şi ungurii sau ce or mai fi lucrează împreună, trăiesc împreună. N-au scopuri de-astea “nobile” UDMR-iste. Ba mai mult, maghiarii nici nu i-au votat pe bozgori (UDMR). Au votat cu cine a fost mai breaz. Chiar nu există un război români vs. unguri. Ah, că mai este câte o proastă (nush dacă ai observat, dar femeile îs mai scorpii aici) care nu ştie sau refuză să vorbească cu tine pe româneşte, asta e altceva. Cazuri extrem de izolate. Personal nu am păţit-o niciodată la vreun magazin de ex.

    UDMR-ul este un partid şovin şi separatist, care urmăreşte nişte scopuri care din fericire şi nefericire în acelaşi timp nu coincid cu aspiraţiile românilor, de orice etnie ar fi. UDMR este de fapt o organizaţie ilegală, care ar trebui desfiinţată. Şi nu pentru că-s unguri sau că urăsc eu acest partid, ci pentru că este un parid şovin, discriminant şi separatist, fapte ce contravin Constituţiei şi legilor româneşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.