Voulez vous recesione’ avec moi?

Stam bine dragilor!

Vorbeam azi cu colegii in pauza de masa despre recesiune. Eu nu stiu la ce sa ma astept dar sunt sigur ca nu va fi doar lapte si prajiturele. Intr-un final, dupa 19 ani de democratie, cutitul ajunge sa scartaie si pe osul nostru. Prin “osul nostru” ma refer la osul pe care se bat astia prin politica.

FMI – Fondul Monetar Internaţional – ne-a recomandat politicos sa reanalizam decizia de a mari salariile de la buget, ei simt recesiunea. Nu vor sa faca vreo miscare brusca, le este frica sa nu intre mai adanc morcovul, altfel, ne-ar fi scos din cacat ca au bani cacalau astia de la FMI! Acum… NU! NU! si NU! Nu mai ne dau bani! Nu conteaza unde au ajuns banutii aia ca Logan-urile de 70.000E chiar se merita, cum s-au meritat si sculele pe care le cumpara politicienii ca sa se plimbe in lux. Dacia e pentru prosti. Dacia Tunata… e pentru politisti!

Eu propun sa ne facem un grup recesionist, progresiv! Facem recesiunea impreuna, revelioanele si petrecem toate sarbatorile impreuna!

Acum vorbind cat pot eu de serios, cred ca stiu ce nu o sa placa romanului la recesiunea asta. Nu o sa mai fie bani de fitze, iar daca vrei sa te rupi in fitze va trebui sa ai cohones ca bancile deja au saltat pragurile. Nu ne vom mai putea permite orice, credite numai cu buletinul oha.

Facem o petitie sa amanam recesiunea? Nu de alta dar vin sarbatorile si s-au dus p*lii de suflet toate primele de craciun si nu o sa ne mai putem cumpara cate jumatate de supermarket ca vin sarbatorile! O sa stam cu frigiderele decent incarcate, o sa avem revelion numai cu apa si spirt, sare si paine. Acum nu mai este o idee de rahat sa amanam recesiunea! Amanarea ei inseamna: credite pentru fitze inutile, muuuuuuuulta mancare in frigidere, buzunare doldora de bani de prima!

Hai sa ne recesionam impreuna ca tot nu e caldura in calorifere. Daca ne recesionam impreuna stam ca pingunii lipiti unul de alta si poate-poate ne incalzim si noi!

Sharing is caring

3 comments

  1. uhm… malheureusement je sais pas où est comment passer la recession. alors je pense que je vais accepter ta proposition de passer ensemble la recession. et ton idée de rester tout près l’un de l’autre est un peu… frisée, disons. je sais pas pkoi, mais je m’attendais à ça! :p

  2. Pot folosi google translate dupa care sa iti raspund sau ma ajuti tu cu o traducere? 😀

  3. :)) mda.. defect profesional. 😀 carevasazica, iaca ce ziceam mai sus: uhm… din pacate nu stiu unde si cu cine voi petrece de recesiune. atunci ma gandesc sa-ti accept propunerea de a petrece impreuna. si ideea ta de a sta lipiti unii de ceilalti e cam… kinky. nu stiu de ce, dar ma asteptam la asta. :p

    voila! (adica “iata!”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.