Majoritatea romanilor sufera de o boala ciudata

Un studiu publicat de Asociatia Medicilor in Specialitati arata ca majoritatea romanilor sufera de o boala a sistemului vizual si cognitiv. Aceasta boala afecteaza in special populatia urbana iar rezultatele pot fi dezastruoase daca se ignora si nu se trateaza.

Boala inca nu are un nume dar din studiile efectuate pe un esantion de 1000 de persoane cu varste intre 18 si 65 de ani s-a observat ca simptomele sunt: stare de neliniste, nervozitate, violenta verbala, pierderea acuitatii vizuale si daltonism incipient intermitent.

Problema este ca nici nu realizam ca suferim de aceste boli si ne manifestam ca niste primate. Spre exemplu daltonismul incipient intermitent a fost observat ca se manifesta cel mai des la soferi, asociat si cu violenta verbala. Tratamentul propus de echipa de medici este format de la tratamente cu amenzi zilnice si puncte pana la suspendarea carnetului de sofer pana la formarea reflexului demonstrat de Pavlov la caini.

Boala care apare la soferi ar putea sa linisteasca si restul soferilor care nu sunt inca afectati. Ce s-a observat la soferii suferinzi: culoarea rosie este deseori confundata cu cea verde, in momentul in care o vad cei mai multi o ignora, trecand pe rosu cu nesimtire si injurand pe cei care indraznesc sa ii atentioneze fata de infractiunea comisa (infractiune de care sunt absolviti – evindent – din cauza bolii). La vederea culorii verde pe semafor incep sa se evidentieze trasaturile de lombrozieni, injuraturi, clanxoane prelungi si orice care i-ar caracteriza ca nesimtiti, primitivi, idioti, prosti si asa mai departe.

Ei ignora in general culoarea galbena a semaforului. Pentru ei galben inseamna doar gelozie! Din cauza ignorarii culorii “galben” eu propun sa se faca ceva ca acestia sa devina pietoni unde semafoarele au numai verde si rosu.

S-a mai observat o simptoma la cei afectati de aceasta boala ciudata: linia dubla continua nu este vizibila, aceasta fiind cauzata de pierderea acuitatii vizuale. Tot pierderea acuitatii vizuale este cauza neacordarii de prioritate chiar si echipajelor de pompieri si salvarilor carora le trec razant prin fata punandu-si viata in pericol. La fel se intampla si cu tramvaiele…

Ceilalti romani care sufera de aceasta boala, cei care nu sofeaza, au manifestari demne de mila. Scuipa pe jos, nu folosesc cosurile de gunoi si in general arata cum ar fi putut sa fie populatia planetei daca nu ar fi avut o educatie.

Aceasta boala se numeste democratie. Se crede ca iti da dreptul sa iti bagi p***ula in tot/toti din jurul tau, iti da impresia ca totul ti se cuvine si asa mai departe. Se manifesta foarte bine la romani! E democratie!

Sharing is caring

7 comments

 1. As putea sa dau solutia lu Vama Veche:
  Hai sa ne mutam la mare
  O tara de orase goale
  Singura noastra scapare
  Sa ramanem toti la mare

  Sau la munte… da pt munte n-am versuri!!! 😀

 2. felicitari pt acest post. Cum e posibil ca tocmai azi, cand imi propusesem si sa “abordez” si eu subiectul… da acum ma abtzin… il pastrez pt mai tarziu….

 3. Eu stiam ca e mai veche vaza ca invatam mai greu .. prea multa informatie strica 😀 si ca incepem sa orbim pentru ca suntem expusi zilnic .. gen pcuri, tv, etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.