Done! Am muzica!

Pentru ca in Romania nu exista scule audio vechi care sa arate bine in magazinele de profil (vezi Constantinidis de pe Covaci) am apelat la old faithfull forum.computergames.ro dupa multa vreme de cautari

Ofertele misto se vad repede si trebuie sa te misti cu talent ca sa cumperi ce vrei, dar trebuie sa implineasca 3 conditii ca tu cumparatorul sa fi multumit:

– vanzator serios
– marfa buna (extetic, fizic si asa mai departe)
– pret bun (nu umflat romaneste)

Am gasit pe cineva care a indeplinit aceste 3 conditii si m-am ales cu un amplificator si un tuner care imi plac foarte mult. Azi am conectat vechiturile mele la jucarii si sunt foarte multumit de rezultate. Pana acum nu cred ca am fost atat de multumit de o scula audio pe care mi-am pus muzica.

Am niste boxe RFT 50W / 4ohm (vechi, cred ca au 20 de ani) de care taicamiu a avut grija, iar eu dat fiind ca stau la etajul 8 si am vecini in 4 directii nu le-am dat la maxim, asadar pot spune ca sunt in conditie foarte buna. Pana acum boxele astea erau conectate la un amplificator pe care scria “AKAI” dar a fost facut de la 0 de un electronist dupa o schema audio “DUAL”, firma care chiar face scule audio (sau facea). Cei 20 de ani pe care ii are statia se vad (aud) la potentiometre si la elementele pasive ale ei, blocul de corectie aruncand mai mult bass pe un canal, balansul era pe centru cand potentiometrul era altundeva decat pe centru, toate potentiometrele fasaiau si paraiau… amplif-ul de putere (2x65W) mergea impecabil dar nu poti sa asculti muzica fara sa ai un reglaj de volum, un reglaj de bass, unul de inalte si asa mai departe.

Asadar acum m-am potcovit cu un amplificator Technics SU-V460 si un tuner Technics ST-Z45L.

Sharing is caring

2 comments

  1. Super faza; super “sculele”; sa le stapanesti sanatos; si, desi nu in asta se rezuma totul, dar cat dedushi pe ele? :d

  2. Aham! Am inteles!
    Sunt vechi si asta se simte, nu au niciun avantaj fata de aparatura moderna dar….e un “must have” al oricarui “geek” care se respecta!
    LOL!
    :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.