Parlamentul European vrea sa muncim mai putin…

Parlamentul European (PE) a votat, miercuri, un pachet de reglementări care interzice cetăţenilor europeni să muncească mai mult de 48 de ore pe săptămână, declanşând un conflict între legislativul UE şi guvernele statelor membre şi companii. (Sursa mediafax)

Se pare ca mai sunt si alte tari de workoholici in afara de Romania.

Ca “pofta de munca” suntem un popor foarte ciudat. O parte stau si o freaca suspect iar cealalta parte munceste ori de-i sar capacele, ori stau degeaba la un job terminal pana la 5-6, dupa care isi petrec restul zilei in fata televizorului cu o bere in mana.

Intrebarea mea este: se merita sa muncesti mai mult de 48 de ore pe saptamana? De ce ti-ai sacrifica orice farama de timp liber? Unul din motive ar fi… “vreau sa fac ceva cu viata mea”, altul ar fi “vreau bani multi”. Hai sa punem cap la cap niste date: 10-11 ore la munca, 2 le petreci pe drum, 8 le dormi. Mai raman fix 3 ore in care poti sa iesi cu prietenii la o bere, sa faci cumparaturi, sa faci curat, sa te igienizezi, sa aculti muzica si asa mai departe. Nu am calculat drumul pana la carciuma unde iesi la bere, drumul pana la shop.

Suntem niste robotei, pusi pe repeat 😀

Sharing is caring

4 comments

  1. Normal ca nu se merita insa de multe ori nu ai de ales. Si “cauta un alt job” nu e chiar asa de simplu.

  2. Mai mult de 48 de ore? Nu cumva mai mult de 40? Sau a devenit si sambata zi lucratoare? Se merita daca orele suplimentare sunt platite dublu. Dar daca se va declara saptamana de lucru de 48 de ore s-ar putea sa nu mai fie cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.