Legea 298 din 2008: solutii?

Petitia este raspunsul, petitia este solutia… aparent! Alin “Pamflezistul” Farcas a strans deja 13.000 de semnaturi impotriva acestei “legi” care arata cat de mult se plictisesc pensionarii din politica. Putem sa o semnam, sa o promovam dar prea putin va conta pentru cei care au pus legea in functiune. Pe mine personal nu ma afecteaza cu nimic rahatul asta de lege la care toata lumea latra si schelalaie. Avem noi ac de cojocul lor:

PGP (Pretty Good Privacy) este un program de care ofera posibilitatea criptarii si autentificarii datelor. PGP este in general folosit la semnarea, criptarea si decriptarea email-urilor pentru a creste securitatea comunicarii prin email. Sistemul a fost pus prima oara la punct de Philip Zimmermann in 1991. GnuPG este versiunea free 😀 OpenSSL: tunele, proxy-uri… OpenSSH, OpenVPN… Cum spunea Cristian Livadaru in un comentariu din postul asta exista si solutii pentru telefonie, un server de voip (asterisk) platit prin Kuala Lumpur, de exemplu, si poti vorbi VoIP cat te tin pingelele, oriunde in lume…

Asadar daca va simtiti violati in propria intimitate puteti sa folositi proxy-uri securizate, tunele VPN, PGP, SSL, SSH… Solutii sunt: SA NE CRIPTAM! Eu deja respir 3DES si ma cac MD5

Sharing is caring

2 comments

 1. Autorii petitiei habar nu au ce semnifica de fapt legea si traiesc intr-un univers paralel.

  Utilizarea PGP nu te scuteste de prevederile legii daca folosesti serverele de mail ale ISP-ului tau. Caci legea precizeaza ca doar IP-ul, autorul, destinatarul si data emailului trebuie logate. Chiar si asa ISP-istii chițăie ca e vorba de o investitie prea mare.

  Daca vrei sa te “feresti” intr-adevar, utilizeaza Gmail peste https sau mai bine propriul tau server de mail undeva la un provider in US unde nu tii nici un fel de loguri si ai terminat cu discutiile inutile.

  Chestii mult mai importante sunt privite cu fundul si legi stupide starnesc un tsunami de nervozitate.

  Ho !

 2. Mdea :))

  Asa ziceam si eu! HO! Oricum e bullshit sa chitaie ca iti logheaza ip, autor, destinatar si data email-ului… Who the fuck cares ce scriem pe email?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.