Piticii, traficul si semafoarele

Dupa cum stiti, acum vreo saptamana si ceva o fata a traversat aiurea si fara sa se asigure soseaua Kiseleff si a fost calcata de o masina. Foarte bine, asa ii trebuie daca nu se uita pe unde merge! (vezi la piticu restul…)

traffic_lights_mist

Atitudine razboinica de roman post-decembrist. As vrea sa iti dau o palma peste ceafa Piticule ca ai fost atat de japita! Cum poti sa te bucuri ca a crapat cineva, chit ca trecea pe rosu? Sper sa nu lansez vreo polemica soferi – pietoni, chiar miserupe de ce are fiecare parte de spus. Concluzia ar fi ca nici o parte nu respecta legea. Nici militienii nu o aplica: cocalar depaseste pe linie dubla, politia vede, politia isi vede in continuare de gogoshele.

Dilema piticelui este traficul de Bucuresti. Cum sa nu il mai futem “gen”? Well prima chestie:
– Pune Militia la munca: sa dea amenzi pana intra in reflexele soferilor.
– Da amenzi si la pietoni – sa nu se mai creeze situatii de genul celei de mai sus.
– Invita niste oameni cu experienta sa studieze traficul si sa gaseasca solutii
– Aplica si marca banul
– Vezi ce au facut si in alte capitale europene, poate te coafeaza solutia lor…
– Impinge-l de la spate (pe marginea prapastiei) pe Oprescu – el primar – cu semafoarele inteligente de la UTI (vezi proiectul lansat de Videanu).

Asta nu schimba convingerea mea ca dezvoltarea Bucurestiului ca metropola este fututa si abandonata.

Sharing is caring

1 comment

  1. Partea cu asa ii trebuie, gratuita si fara minte scrisa. Sunt de acord cu tine, ar trebui date amenzi serios, si pietonilor si sofierilor, pana le da pe nas, altfel tot cum li se rupe o sa traverseze. Cine n-a vazut pietoni sarind gardul la linia lui 41, in dreptul bisericii de langa parcul moghioros, si asa mai departe. Lucrurile astea se intampla, dar nu o sa se opreasca daca da masina peste ei, o sa se opreasca in clipa in care o sa scoata o caruta de bani din buzunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.