Accizele lu’ peste prajit!

fuck-no-smoking

Primele buzunare in care se baga mana sunt cele ale populatiei. Marim accizele la tigari si alcool pentru ca stim ca sunt vicii si ca lumea nu o sa inceteze sa-si innece amarul in alcool, stim ca nu ne vom lasa de tutun si mai stim ca ei, cei de sus, sunt niste japite ordinare.

Vor mai multi bani la buget dar nu stiu cum sa faca. Hai sa lovim populatia unde doare mai mult. Isi dau singuri salarii imense si tot felul de bonificatii si bucurii de politicieni. Mai un bonus pentru stres, mai un bonus pentru urinarea din picioare, un bonus pentru ca ne-au adus codasi in toate topurile…

Nu ii mai alegem nici pe hotii astia data viitoare dar tot teapa o sa ne luam (ca de 20 de ani… am perfectionat “cum sa iti iei teapa la alegeri”)!

Ma gandeam ca ar fi o miscare foarte buna sa adune bani la buget prin simpla aplicare – daca este posibil – corecta a legii, dar cum toti sunt spagari comunisti nu o sa vedem asta decat in visele noastre erotice (cu finalizare in chiloti). Cum o fi sa incasezi amenzi de la toate firmele care nu sunt in regula cu mai nimic? Cum o fi sa incasezi amenzi de la comerciantii prinsi cu ocaua mica? Cum o fi sa amendezi soferul care incalca legea cu nesimtire? Exemplele pot continua dar cu actuala infrastructura birocratica asemenea schimbari pot dura la romani sute bune de ani. Noi inca schimbam borduri, taiem frunza la caine si peticim vechituri pe bani multi.

Raspunsul pe care il servesc politicienii: “Avem nevoie de bani la buget, acesta este motivul majorarii acizelor la…” Pai si noi de ce p*|a mea avem ma nevoie? De promisiuni si impotenta politica in a conduce o tara? Pentru imbunatatirea sistemului de transport, a sistemului sanitar (care este deja intr-o stare de kko) este nevoie de bani. Pentru astea nu exista nici un sfant… dar intrebam DE CE? De ce nu mai au bani pentru ce este nevoie in Romania? Raspunsul este simplu: se fura inca ca in codru si NU vom vedea luminita de la capatul tunelului in viitorul apropiat. Trebuie sa crape 2-3 generatii de politicieni din garda veche (bunicuta este cel mai bun exemplu), sa ne spalam creierii de mentalitatea comunista – nepotista si sa incepem sa executam prostia din politica. Eu cred ca se promoveaza mult, dar peste 20-30 de ani o sa ne simtim si nu o sa mai ne mirosim basinile reciproc.

Ce intelegem prin basini? Uite vezi mini-premieru’…

Sa se scumpeasca toate, sa fim un popor prost, sarac si bine manelizat. Sa spargem seminte in fata blocului si cand vedem o stire la televizor care ne afecteaza negativ sa ne scarpinam in cur, bombanind clasa politica. Ce-ar zice daca am iesi in strada? Ne-am invatat oare sa inghitim tot ce ne baga astia pe felie?

Sharing is caring

2 comments

  1. Evident ca ne-am invatat sa inghitim tot – vezi tu pe cineva iesind in strada? – aaa pardon…au iesit 8000 (DA OPT MII) de oameni la inmormantarea lu’ Dolanescu dar nici unu nu iese sa faca gura ca o ducem de cacat, ne plangem in particular ca-i naspa dar nu iesim in strada pentru ceva productiv – iesim asa sa vedem si noi un om mort : “Plecat in ultimul turneu printre stele” (ca sa citez o baba de la inmormantarea lu’ peste prajit)

  2. Ăştia ar fi în stare să pună accize şi pe lapte, dar parcă e prea săritor în ochi. Dar stai puţin… 5 lei litrul de lapte? În condiţiile în care acesta costă 65 de eurocenţi în UE? Mă, cred că şi laptele e accizat şi tare curios în buzunarele cui intră banii. Că nu într-ale ţăranilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.