Earth Hour – Maine, voteaza Pamantul!

Am scris aici ca pe 28 e ora pamantului, ora in care vom stinge simultan lumina pentru 60 de minute. Aceasta va avea un impact imens, statistic vorbind ne vom putea da seama ce inseamna cele 60 de minute.

votearthhour.org si earthhour.org sunt website-urile miscarii ce va avea loc pe data de 28 martie 2009. Vom stinge lumina timp de o ora. Cred ca daca punem toti umarul din nou vom putea demonstra ca PUTEM face ceva!

Acum sa nu o luati ca atare ca daca stingeti lumina 1 ora veti salva planeta. Trebuie sa constientizam ca situatia e nasoala. Deja s-a anuntat “Code brown” in lumea oamenilor de stiinta. Clima se schimba – in rau – si nu mai este timp de pierdut. Dupa ce constientizam trebuie sa actionam – nu lasa lumina aprinsa intr-o incapere unde nu stai, nu lasa calculatorul deschis aiurea peste noapte, foloseste becuri economice, nu mai zace toata ziua la tv… ETC.

Avem multe de schimbat… dar acum e criza! Maine documentati evenimentul in poze, in filmulete si asa mai departe. Luati lumanari ­čśÇ si faceti fotografii la lumina acestora (sau sex).

La Bucure┼čti, autorit─â┼úile au confirmat stingerea luminilor c├ótorva cl─âdiri simbolice, precum Ateneul Rom├ón, Teatrul Na┼úional Bucure┼čti, Prim─âria municipiului Bucure┼čti, Ministerul Agriculturii, P─âdurilor ┼či Dezvolt─ârii Rurale, Muzeul Na┼úional de Art─â, Opera Rom├ón─â, Hotelul Intercontinental ┼či magazinul Cocor. Palatul Parlamentului, cea mai mare cl─âdire civil─â din lume, va stinge iluminatul exterior timp de o or─â, ├«ncep├ónd cu 20.30.

Diminuarea iluminatului ├«n Pia┼úa Constitu┼úiei va permite voluntarilor WWF s─â formeze, cu lum├ón─âri, num─ârul 60, simbolul evenimentului. Tot ├«n Pia┼úa Constitu┼úiei, trupa Sistem va sus┼úine un concert unplugged, iar Astroclubul Bucure┼čti va monta dou─â telescoape, cu ajutorul c─ârora doritorii vor putea observa corpuri cere┼čti a c─âror vizibilitate este foarte redusa…

Ce face Romania de Earth Hour?

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.