Cartofi taranesti

cartofi-taranesti-17

Ieri am gatit cartofi taranesti.

A fost simplu pentru ca inainte cu 2 zile am fost la cumparaturi in Mega Image (prost loc pentru astfel de cumparaturi) si ne-am cumparat:

– cartofi (nu inca taranesti)
– cateva rosii
– 1 ardei gras
– 1 ceapa
– tomate la cutie, taiate cubulete (nu le-am folosit)
– sunca, sunculita… carne cu niste grasime 😀
– cimbru
– alte spice-uri printre care si delikat…

Pe internet gasesti retele pentru cartofi taranesti cu duiumu, ne-am luat dupa una care a fost al 2-lea hit la google dar nu am respectat ce spunea acolo. Ideea de baza a fost urmatoarea: iei cartofii, ii cureti, ii tai, ei au zis rondele – eu i-am taiat cubulete. Speli cartofii.. Dupa cartofi pregatesti ceapa, rosiile, ardeiul obez si respecti regula de a nu ii taia fin, ci taraneste, in graba…

Pui toate in tava, le amesteci cu niscaiva condimente, un strop de ulei, bagi la cuptor si astepti.

No big deal… a fost bun. Pe viitor mai putin piper cu usturoi, mai putin stat in cuptor (sa nu ajunga semi-tocanita) si evident nu o sa mai fac cumparaturile de la Mega Image ca nu au legume bune!

8 comments

  1. ma vedeti pe mine mai finut, mai rafinat, mai cizelat asa, dar de fiecare data in restaurante comand TOT ce au in menu “taranesc”. vreau o supaaa de care? taraneasca. cartoooofi. de care? taranesti! friiiipturaaa… de care? de taranca! si o carafa de vin de care? ca pentru tarani! si deseeeert de care? taranesc. uf ce bine-am mai halit!

  2. retetuta asta o faceam si eu uneori, cand mi-era lene de gatit “greutati” 😉
    cat despre legume, mai bine din piata….desi daca stau bine sa ma gandesc, nu avem garantia ca in piata nu ar fi din alea injectate sa creasca mari si sanatoase ;-)…
    ia incearca tortellini la cuptor 😉 merge cu un vin bun:D

  3. ala din drumul taberei… de la valea argesului… sau aproape de v. argesului 😀
    Dr Taberei mai draga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *