LIFO – ultimul venit, primul plecat

TerribleJobNu cred ca exista om care sa nu stie pe cineva care a fost dat afara disponibilizat ca efect negativ al crizei pe piata de munca din Romania. Sunt multi care si-au pierdut job-ul din cauza crizei si sunt multi care se tem ca isi vor pierde locul de munca din cauza restructurarilor de la job.

Am o mica nelamurire: De ce se disponibilizeaza pe criteriul “Ultimii angajati sunt primii care vor fi dati afara“? Mai conteaza profesionalismul, seriozitatea, dedicarea fata de “companie”? Mai conteaza cat de capabil este omul pe care il dai afara daca este ultimul angajat in firma?

Daca as avea o firma si ar trebui sa dau afara 3 oameni din 10 pentru a reduce cheltuielile sau te miri ce, as prefera sa dau afara pe cei mai lenesi, cei mai putin competenti, cei mai neseriosi. Un angajat care isi face treaba (si o face bine) este mult mai valoros decat unul “cu vechime” care taie frunza la caine si polisheaza morcovul pe sub birou.

Asa se intampla peste tot, ramasitele de pe vremea lu’ impuscatu’ (care ne-a facut metrou), am fost condusi si vom mai fi inca condusi de niste competenti (de tip “in“). Sa speram ca vom fi cei mai vechi din firma, sa ne doara in cur de munca – atata vreme cat nu suntem ultimii angajati, nu ne vor da afara :))

Sharing is caring

3 comments

  1. Nu există angajaţi valoroşi. Doar angajaţi dispensabili. Eu tocmai sunt pe cale să devin şomer după 11 ani la acelaşi angajator, pentru că mi-am cerut drepturile. Eram cel mai vechi din firmă. 😐

  2. >:D< Ionut! Nu exista angajati indispensabili... dar asta este alta poveste! Iti tin pumnii sa iti gasesti ceva bun, repede 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.