Ce pista mea!

Nici nu mi-au dat bine pedalele la picioare si am inceput sa gandesc ca un mare biciclist, vai domne, nu mai pot eu de stilul asta de viata, pedalatul in Bucuresti!

Drumul meu zilnic este cat de cat simplu, ma duc la munca, ma intorc de la munca. Am trasee alternative dar cel mai mult imi place prin centrul vechi pana la Primaria Bucurestiului si dupa aceea pe bulevard pana la Eroilor, de acolo ce-i mai scurt pana in Drumul Taberei, evident nenorocirea de la Academie la care pedalezi pana iti tusesti juma’ de plaman si iti sare un ochi din tzeasta…

Vorbeam azi la munca de biciclete si de piste, doar de asta vorbim de cand ne-a prins gripa spitzelor. Concluzia discutiei a fost ca Bucurestiul nu este bike-friendly iar ce-a facut primaria pana acum a fost o bataie de joc doar de ochiul electoratului. Culmea, au facut un bine pe troatuarele inguste dintre Universitate si Eroilor, le-au injumatatit ca sa avem o amarata de pista pe care daca nu ai niste amortizoare iti rupi fesele in doua si mai-mai sa te ia babele la bataie ca le deranjezi din plutitul pe lumea viselor pe “pista” ca o carare…

Pista de pe trotuar nu va fi respectata! Gasesti parcate Jeep-uri, Tuareg-uri, Porsche Cayenne, Land Rover-uri si mai multe masini mai mici, diversi fabricanti, capacitati cilindrice si asa mai departe. Problema nu este ca parcheaza masinile pe trotuarul injumatatit de o pista gandita “cu cap”, mizeria este ca o parcheaza la juma’ de metru de cladirea aia tare care nu se da la o parte chiar daca soneriezi cu ghizmo-ul ala de pe ghidon… ei aici se respecta regula pietonului “imi suna ceva in ureche, nu are cum sa fie bicicleta ca astia nu mai circula de cand s-au parcat paizanii”.

Casca, genuchiere, cotiere, tupeu si frane bune ca pistele nu-s bune! Sunt bune doar in zona Kiseleff, in Herastrau si in strainatate.

PS. Am incercat si pista de pe Splaiul Independentei, cred ca este de aceeasi varsta cu aia de vorbeam mai devreme… vai de fesierii nostri!

Sharing is caring

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.