Why the fuck Glossy Glossy?

Ne transformam incet in sclavi ai marketingului, ai feature-urilor nefolositoare! Nu inteleg de ce toate monitoarele sunt Glossy-Glossy si de ce orice se face acum trebuie sa fie shiny sau sa arate ca voma SF a unui clovn roz? Chiar nu mai sunt designeri buni?

Intreb pentru ca am fost sa vad niste monitoare LCD la MegaAltexStore si am ramas prost, ma uitam ca rĂ¢ma la levier si nu stiam care din monitoarele alea lucioase imi place mai putin! Marele avantaj al LCD-ului era suprafata mata a ecranului care oprea o parte considerabila din reflexii si este usor de curatat in caz de stranuti cu muci pe suprafata acestuia!

In lumea glossy-glossy nu poti sa arati cuiva, orice, ceva pe monitor, cu dejtu’ manjit de zama de mici ca lasi urme spectaculoase, dar glossy-spectaculoase! Orice neon, bec sau sursa de lumina va fi reflectata pe retina utilizatorului cu succes garantat… obligandu-ne sa folosim laptop-ul sau monitorul respectiv intr-o camera obscura (se poate sa fie si semiobscura). Evolutia catre glossy-glossy (VibrantView, CrystaslBrite sau OptiClear – denumirile marketingo-tehnice care te fac sa balesti necontrolat la nu mai stiu ce tehnologie extraterestra) a dus la aparitia tastaturii iluminate din spate (backlit), led iluminat taste – built-in sau addon pe usb.

I hate glossy-glossy!

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.