Japan… is fubar!

Ca a venit primavara sau ca e tot iarna, ca-l demit astia pe Boc sau ca se semneaza contractul pentru metroul din Drumul Taberei, astea sunt nimicuri, neimportante!

Am vazut ce a facut “mama” natura pe 11 martie in Japonia, un cutremur serios (care nu a facut mari pagube ca japonezii au alte norme pentru constructii, ca doar sunt pe inelul de foc), urmate de tsunami-ul de care a maturat ani intregi de progres, vieti facute praf… Pe mine ma trec fiori doar cand ma gandesc la ce am vazut in ultimele 2 zile la televizor (cnn si bbc).

Comentariile sunt inutile, situatia e neagra pentru zone afectate, pericolul de explozii nucleare este real dar asta a unit oamenii. Google a lansat Person Finder: 2011 Japan Earthquake, CNN urmareste retelele sociale, iar de pe plan international cine a putut sa ofere ajutor a facut-o deja.

Istoria pare sa se repete, guvernul Japoniei da foarte putine detalii despre ceea ce se intampla la centralele atomoelectrice, asta ne intereseaza pe toti in mod direct, pe termen lung, nu cred ca este nevoie sa aratam cu degetu inspre nenorocirea de la Cernobal sau Three Mile Island.

Cat de mici suntem…

 

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.