Gripă si farmacii

Cand te trezesti de dimineata, lovit de tren, cu greata si o stare care te indeamna la plonjat de la etaj… ai gripa!

Ce este gripa? “Gripa este o boala infectioasa acuta a cailor respiratorii, foarte contagioasa, cauzata de virusul gripal A sau B. Debutul este brusc, uneori brutal, cu frisoane, febra 39-40 grade C, dureri musculare, dureri de cap intense, oboseala, dureri la nivelul globilor oculari (caracteristice pentru gripa), catar nazal (cu senzatie de nas infundat) tuse uscata, inapetenta (lipsa poftei de mancare), greata, varsaturi, chiar diaree.”

Cum trece gripa? La mine a durat ~ 5 zile si am luat: Modafen, Ketonal, Vitamina C si niste Fervex… dar asta nu raspunde intrebarii pentru ca toate medicamentele (in afara de antibiotice) vor trata simptomele bolii. Primele 2 zile a fost cel mai nasol, temperatura si dureri, o stare de rahat evident, care treceau dupa ce luam Modafen/Ketonal… Trece singura gripa, noi putem trata doar simpomele.

Ce am observat? Farmaciile iti vor vinde intotdeauna medicamentele cele mai scumpe (asta se va intampla la orice lant de farmacii) si rar gasesti o farmacista care sa te ajute. Data viitoare o sa cer substantele, nu marca. Nu voi mai lua Fervex pentru ca de fiecare data cand am luat am avut o stare de somnolenta si ameteala iar asta adauga discomfortului din timpul zilei. Fervex este un mod “fancy” pentru a administra paracetamol cu niste vitamina C, la pret mai mare decat metoda clasica…

Lichide, vitamina C, ibuprofen si niste ketonal in cazul extrem!

Sharing is caring

2 comments

  1. Pai nu trebuie sa faca si farmaciile o afacere, normal ca vand ce au mai scump. Nu se mai gandesc si la binele oamenilor deloc. Si ce am observat in ultima vreme, cand intrebi farmacista ceva se uita asa mirata la tine, parca ele ar trebui sa stie despre boli si ce sa-ti recomande, eu cel putin asa stiam.

  2. Farmaciile sunt o afacere mare si banoasa si pica de la sine ca vor sa vanda ce-i mai scump. Ca si in alte domenii, ce este mai bine pentru client, e mai putin important decat interesul lor de a face bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.