Windows… 8!

Windows 7 m-a impresionat. Un sistem de operare matur, o experienta excelenta ca utilizator, power user, administreț. Schimbarile aduse de la Windows XP au fost binevenite si apreciez imbunatatirile aduse, acum nu m-as mai intoarce la XP sub nici o forma, chiar daca as renunta la performanta (sa spunem ca as avea de ales pe o statie de lucru cu 1GB ram, procesor mai slab si o placa video “de solitaire”.

Microsoft a avut pana acum un joc interesant care a alternat ca parere despre sistemul de operare care multora ne-a scos peri albi –  95, 98, 2000 (bun?), ME (prost), XP (bun), Vista (prost), 7 (bun). Windows 8 ar trebui sa fie sub orice critica.

Pe site-ul companiei puteti downloada Windows 8 Consumer preview care analizeaza PC-ul si softurile instalate, iti da o cheie si iti downloadeaza iso-ul cel mai potrivit. De dragul artei am incercat si eu, sa vad cum se simte ultimul racnet de sistem de operare, care se muleaza perfect pe ecrane tactile, o sa fie tot “touch and go!” Am stat jumatate de ora dupa el sa-si downloadeze ce-i trebuie si am avut de ales: ori install de pe un stick, ori de pe dvd si imi salva iso-ul pe disk. Am ales varianta DVD ca nu aveam stick la indemana. (de aici puteti sa incercati).

Dupa teste si preview-ul pe care l-am facut am tras concluzia ca Windows 8 este supid pentru desktop, dar pe o tableta sau un laptop cu touchscreen chiar are sens. La baza este Windows 7, cu mici modificari: au desfiintat butonul de start si au inventat ecranul de start unde au adunat mai multe aplicatii de uz intens. Control panel-ul se acceseaza prin un meniu ascuns, o zona fierbinte langa system tray iar task manager-ul este desenat un pic mai frumos. Windows 8 va putea permite autentificarea cu un cont de hotmail sau msn – eu am testat cu contul de msn – pe langa asta poti folosi SkyDrive, un fel de Dropbox. Nu sunt gata toate aplicatiile din pagina de start si cat m-am jucat cu el nu mi-a dat nici o eroare…

Pe mine personal nu m-a gadilat la coarda sensibila si nu imi plac schimbarile facute pentru ca schimba iar “feeling-ul”… dupa ce m-am obisnuit cu 7.

Sharing is caring

3 comments

 1. Si Windows 7 parea stupid cand a aparut domnu’
  Poate ca in 2-3 ani se vor ieftini foarte mult display-urile touch si atunci nu vom mai putea trai fara windows 8
  Am “butonat” acum ceva vreme un windows 7 pe un laptop cu touch screen, si sincer este uimitor cat de mult se simplifica lucrurile, si cat de rapid devii cand poti folosi oricare din cele10 degete ca pe cate un mouse !

  So… time will answer if stupid or not stupid (vezi smartphone-urile touch)

  Weekend Placut !
  (si nu uitati sa click pe numele meu)
  MOGeorge

 2. Bine ca ai tu 10 dejte :))
  Sa se ieftineasca touchscreen-urile si sa se scumpeasca solutiile de curatat :))

 3. Dar de ce sa gandim pesimist ??
  Cum pentru anumite parti ale corpului s-au inventat chestii din latex din acelasi motiv (transferul de diverse lucruri), sigur se vor inventa si degetare din latex … si in acest mod screen-ul o sa fie safe once again 🙂

  MOGeorge !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.